ronlight
basket (0)

איך מכינים שייק כמו מקצוענים

שייק פירות יכול להיות פתרון מעולה ומהיר לארוחת בוקר. הוא מהיר וקל להכנה, משביע בצורה לא מכבידה וכן מרענן וממלא באנרגיה. אילו פירות כדאי לשים בשייק, איך אפשר להוסיף לו חמיצות או מתיקות, ובאיזה בלנדר כדאי להשתמש? כל התשובות לשאלות האלה וטיפים נוספים להכנת השייק המושלם – כאן לפניכם. תפתחו את המקרר ותוציאו פירות טובים, אנחנו מתחילים.

קודם כל הפירות

שייק פירות יכול להיות מנה בריאה, משביעה וטעימה, שלה מגוון אופציות לגיוון וליצירתיות. בעת בחירת הפירות אפשר לבחור בפרי אחד או בערבוב של כמה פירות טריים או קפואים, שלכל אחד מהם היתרונות שלו:

עדיף פירות טריים

ההעדפה בהכנת שייק היא שימוש בפירות טריים, שלהם ערכים תזונתיים גבוהים. חשוב לחתוך אותם לקוביות או לפרוסות לפני הפעלת הבלנדר, כדי לא להקשות על יכולת הערבול שלו. פירות טריים תוכלו למצוא בסופר או אצל הירקן, שכן תוכלו למצוא מגוון רחב של אופציות ושילובים של פירות איתם תוכלו להכין שייק טעים.

אפשר להשתמש בפירות קפואים

שימוש בפירות קפואים הינו חלופה טובה עבור פירות טריים להכנת שייק. הם נשמרים היטב וזמינים בכל עת. הקפאת הפירות היא שיטת שימור שלרוב לא פוגעת בערכים התזונתיים שלהם. לעיתים עדיף להשתמש בפירות קפואים מאשר בפירות לא טריים, או בפירות שנקטפו מזמן ואיבדו את ערכיהם התזונתיים. כמו כן, ישנם פירות שמשווקים בארץ בעיקר בצורתם הקפואה, כמו פטל או פירות יער.

הכי טוב לחתוך פירות ולהקפיא

אופציה נוספת היא לקנות פירות טריים, לחתוך אותם לקוביות, להכניס לשקית וואקום ולהכניס למקפיא. הערכים התזונתיים שלהם נשמרים, ואתם יכולים להשתמש בהם בכל עת. כמו כן, רוב הפירות משווקים בעונות מסוימות, והקפאת הפירות תבטיח לכם שייק מרענן של פירות חורף גם בימי הקיץ החמים ולהיפך. כמו כן, הקפאה היא פתרון מעולה לפירות שעומדים להבשיל יותר מידי – במקום לזרוק אותם אפשר לחתוך, להקפיא ולהשתמש בהכנת השייק הבא.

אילו פירות הכי מומלצים להכנת שייקים?

שייק פירות

יש מגוון רחב של פירות שאפשר להשתמש בהם להכנת שייק, כשהמועדפת והפופולארית ביותר היא הבננה שעושה מרקם מושלם לשייק. את הבננה אפשר לערב עם פירות אחרים, כאשר ההמלצה היא עד 4-3 פירות:

  • תותים
  • מלון
  • מנגו
  • אפרסק
  • אננס
  • שזיפים
  • אבטיח
  • תפוח

לגיוון בטעמים והעשרת הרכיבים התזונתיים, אפשר להוסיף ירקות כמו מלפפונים ועלים ירוקים או עשבי תיבול שונים כמו לואיזה, נענע או בזיליקום. השייק יכול להיות אופצייה נהדרת לאנשים שרוצים לעבור ניקוי רעלים בלי להתפשר על המזונות שבתפריט היומי. כמו כן, אפשר למתן את המתיקות באמצעות הוספת חמיצות מרעננת, כמו טפטוף של מיץ לימון או בחירת פירות חמצמצים.

איך מכינים שייק פירות הומוגני

לצורך הכנת שייק פירות הומוגני, נדרשות מספר הכנות ופעולות:

  • בלנדר חזק  - השתמשו בבלנדר איכותי ועמיד, כמו בלנדר ואקום, שיערבל את כל המרכיבים למשקה אחיד בעל מרקם חלק. חשוב שהבלנדר יהיה חזק, במיוחד אם מוסיפים קוביות קרח לשייק, כדי שהוא יצליח לערל אותן בלי להישחק. אפשר להשתמש בבלנדר ידני, אך עדיף בלנדר שולחני וחזק.
  • הוספת נוזלים - תערובת של פירות מרוסקים בלבד תהפוך למחית, לכן חשוב להוסיף נוזלים לדילול כדי לקבל שייק פירות הומוגני. אפשר להוסיף מים, מיץ תפוזים או חלב. אם בחרתם לסחוט מיץ בעצמכם, כדאי לבחור במסחטת מיצים מומלצת שתקל על העבודה ותמצה את כל הויטמינים של הפרי.
  • הכנת הפירות - הכינו מראש את הפירות, קפואים או טריים, ווודאו שהם קלופים וחתוכים לקוביות כדי לא "להעמיס" על הבלנדר. ההמלצה היא לבחור עד 4-3 פירות כדי לקבל טעמים עשירים, אך לא להכביד על הטעם של השייק.
  • סדר ההכנה – סדר הכנסת הרכיבים חשוב כדי לקבל את המרקם הרצוי. מומלץ להכניס קודם את הקרח ואז פירות או ירקות קפואים ולאחריהם את הטריים, אחר כך עלים ירוקים ועשבי תיבול, הוספת נוזלים בכמות המתאימה למרקם הרצוי, ולבסוף הוספת מרכיבים יבשים או דביקים.
  • בסיום ההכנה - כדאי לשתות את השייק כמה שיותר קרוב למועד ההכנה, מפני שככל שעובר הזמן הערכים התזונתיים של הפירות נשחקים, וכן המרקם עלול להשתנות. אם אתם מכינים שייק רק לעצמכם אפשר להשתמש בחצאי פירות כדי לא להכין כמות גדולה שתיזרק לפח.

לא מספיק מתוק? אם אתם אוהבים שייק מתוק יש פתרון

הפירות המלאים בסוכר הופכים את השייק למתוק, אך אם נדרש חיזוק של מתיקות אפשר לעשות זאת בדרכים בריאות:

  • דבש – מקור לסוכרים טבעיים ובעל תכונות אנטי-בקטריאליות. משמש כממתיק טבעי גם באפייה, בישול והכנת משקאות אחרים.
  • סילאן – סירופ מתמרים או חרובים מתוקים. בעל מרקם נוזלי, בדומה לדבש, אך בטעם אחר ובמתיקות מעודנת. פתרון מעולה לטבעונים שלא צורכים דבש.
  • סירופ מייפל – סירופ ממתיק המיוצר מעצי אדר. בנוסף להכנת שייקים, משמש גם כתוספת למנות מתוקות או באפייה.
  • סירופ אגבה – מופק מצמח האגבה, בעל סוכרים טבעיים וערך גליקמי נמוך. אפשר להוסיף רק מעט ממנו כדי להמתיק את השייק.
  • פירות יבשים – בעלי מתיקות טבעית עקב תהליך הייבוש. מומלץ להשרות אותם במים חמים לדקות בודדות טרם ההכנה כדי "לנפח" אותם.

תוספות מעניינות

בנוסף לפירות הקלאסיים, אפשר להוסיף מרכיבים נוספים שיעשירו את השייק בטעם, במרקם ובערכים תזונתיים גבוהים, כמו:

  • שומשום
  • זרעי פשתן או זרעי צ'יה
  • פירות חמוצים
  • פירות יבשים כמו תמרים או תאנים
  • פירות טרופיים כמו אסאי או גוג'י ברי
  • אבקת ספירולינה או אבקת חלבון
  • תבלינים כמו קינמון או ג'ינג'ר

הסוד של המקצוענים: שומן בשייק!

אתם אולי תתפלאו, אבל כדאי להוסיף רכיבים שומניים לשייק כדי לשפר את ספיגת הערכים התזונתיים שלו ולהעניק לו מרקם עשיר וקרמי. האופציות לרכיבים שומניים רבות, בהן:

  • טחינה
  • אגוזים
  • שקדים
  • אבוקדו
  • קרם קוקוס
  • שמן זית
  • חמאת בוטנים

להכין שייק פירות עם מים, חלב או מיץ טבעי?

הוספת נוזלים לשייק הינה חשובה מאוד למרקם שלו. ככל שהפירות יכילו יותר נוזלים, כך נצטרך להוסיף פחות נוזלים אחרים. מים או מיצי פירות שונים יעניקו מרקם קליל ואוורירי, בעוד שחלב, משקה סויה או משקה שקדים ייתנו מרקם עשיר וסמיך. אם בחרתם להוסיף מיץ פירות כדאי לבחור מסחטת מיצים טובה, ידנית או חשמלית, שתמצה את כל המיץ בקלות ובמהירות. אפשר להכין גם שייק על בסיס יוגורט, שייתן לו טעם מתוק-חמצמץ ומרקם ייחודי.

להכין שייק ולשמור על הסביבה

את השייקים כדאי לשתות בקש רב פעמי ובכוס זכוכית גבוהה. כלים חד פעמיים מזהמים את הסביבה ומפחיתים מהטעם של השייק, לכן כדאי להשתמש בכלים שאותם תוכלו לשטוף אחר כך. אופציה נוספת היא לשתות את השייק בלי קש, בתנאי שהשייק במרקם המתאים.

לסיכום

שייק פירות הוא פתרון מעולה לארוחה קלילה ומזינה. אפשר להשתמש במגוון פירות במגוון שילובים, להכין שייק מתוק או שייק חמצמץ, ובתוספת תוספות שיעשירו את הערכים התזונתיים שלו. אפשר להוסיף רכיבים בעלי שומן טבעי להעשרת המרקם ושימור הערכים התזונתיים, וכן רכיבים בעלי סוכר טבעי שימתיקו את השייק. כדאי להוסיף נוזלים כמו מים, חלב או מיץ פירות, ועדיף לא להשתמש בכלים חד פעמיים כדי לשמור על הסביבה. אנחנו מקווים שכבר התחלתם לשקשק – לבריאות.

סל הקניות שלי

לא נמצאו פריטים בסל
לחץ כאן להמשך שיטוט באתר